Η Αντίπαρος

Νιώστε τη μαγεία της Αντιπάρου

Αντίπαρος. Πάντα θέλεις να επιστρέψεις.

Το ThalaSea βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία μπροστά στις παραλίες Ψαραλυκές της Αντιπάρου, ένα νησί που μαγεύει τους επισκέπτες του με την κυκλαδίτικη ομορφιά του. Ένα μικρό νησί στην καρδιά των Κυκλάδων, όπου η ομορφιά του υπερνικά κατά πολύ το μέγεθός του. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις ενός ναυτικού μιλίου από την Πάρο, απ’ όπου μπορείτε να έρθετε με φέρι από το λιμανάκι της Πούντας, είτε με καραβάκι απ’ ευθείας από την Παροικιά. Τα 60 χιλιόμετρα ακτογραμμής της Αντιπάρου προσφέρουν απαράμιλλη φυσική ομορφιά με κρυστάλλινα νερά και χρυσαφένιες παραλίες.

Στη χώρα του νησιού τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα λευκοβαμμένα σπίτια περικυκλωμένα από ροζ και μωβ μπουκαμβίλιες δημιουργούν μια μαγευτική κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα που σας προκαλεί να την ανακαλύψετε.

Το κλίμα της Αντιπάρου είναι καθαρά μεσογειακό με άφθονη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και ελάχιστες βροχές, ένα ιδανικό κλίμα για τις διακοπές σας!

Εξερευνήστε την Αντίπαρο

Παραλίες

Απολαύστε σε μια από τις πολλές παραλίες του νησιού. Παρά το μικρό της μέγεθος, η Αντίπαρος προσφέρει πολλές επιλογές για να χαρείτε τον ήλιο και τη θάλασσα!

Αξιοθέατα

Στην πλατεία της Χώρας, το δρομάκι μετά την εκκλησία του Αγίου Νικολάου οδηγεί στην είσοδο του βενετσιάνικου κάστρου της Αντιπάρου, τον πρώτο πυρήνα του οικισμού. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με πανοραμική θέα, καθώς και πλήθος άλλων μικρών εκκλησιών σ’ όλο το νησί. Αξίζει ακόμα να δείτε το νησί του Δεσποτικού, νότια της Αντιπάρου, όπως και τις θαλάσσιες σπηλιές στην περιοχή του Άη Γιώργη.

Το Σπήλαιο

Στο λόφο του Αγίου Ιωάννου, βρίσκεται το σπήλαιο της Αντιπάρου, διάσημο για τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες του. Εδώ θα βρείτε το αρχαιότερο σταλαγμίτη της Ευρώπης! Το σπήλαιο έχει 90 μέτρα βάθος, 50 μέτρα πλάτος και 40 μέτρα ύψος, αποτελούμενο από τρεις χώρους. Το ξωκλήσι του Αη-Γιάννη καλωσορίζει τους επισκέπτες στην είσοδο του σπηλαίου.